IT SERVICEDESK ENGINEER

Als IT Servicedesk engineer bij Digi Terra biedt je onze klanten ICT ondersteuning met telefonische en remote support en via ons Managed Services systeem.
De Digi Terra Servicedesk biedt klanten een aanspreekpunt voor alle soorten van ICT vragen en problemen.
De klant wordt zodanig geholpen dat hij/zij de ervaring heeft met iemand van de eigen interne IT afdeling te maken te hebben.
Als Servicedesk engineer heb je de taak om zowel 1, 2e als 3e lijn aanvragen en problemen in behandeling te nemen.
Je kan daarbij altijd hulp inroepen van je collega’s en je ontwikkelt je kennis continue, wat we ook zeker stimuleren.

Je hebt daarbij te maken met allerlei verschillende soorten gebruikers, zoals directie / management of productie- of operationele medewerkers.
En met allerlei uiteenlopende vragen en verzoeken op gebied van servers, werkplekken, backups, Cloud en IT infrastructuur.

Je collega’s

Je maakt deel uit van ons IT Servicedesk team. Je hebt daarin senior, medior en junior collega’s die breed georiënteerd zijn maar ook een specialisatie hebben.

Wat wij graag in jouw profiel zien:

Van een Servicedesk engineer wordt veel verwacht. Jij vormt namelijk het eerste aanspreekpunt waarmee onze klanten vaak te maken hebben.
We verwachten een klantgerichte, pro-aktieve en probleemoplossende attitude.
Je denkt voortdurend na over hoe een bepaald probleem een volgende keer voorkomen kan worden, of hoe onze klanten nóg beter geholpen kunnen worden.

De volgende eigenschappen zijn essentieel in deze functie:

  • Klantgerichte instelling ; jij bent hulp en toeverlaat voor onze klanten die zorgt voor IT ontzorging en een goede en permanente oplossing voor problemen
  • Communicatief sterk ; je weet om te gaan met moeilijke klantcontacten, maar blijft altijd hulpvaardig en vriendelijk en beheerst het Nederlands en Engels goed
  • Nauwkeurig en oog voor detail  ; je werkt tickets bij en legt wijzigingen vast in de klant IT documentatie
  • Teamspeler ;  je vindt het geen probleem om een collega te helpen, en schroomt niet om elf hulp in te roepen als je er niet uitkomt
  • Flexibel ; het kan voorkomen dat je ook na werktijd nog weleens ondersteuning moet bieden

Vereiste kennis

  • Minimaal 3 jaar ervaring met IT ondersteuning aan gebruikers
  • Goede kennis van recente Microsoft Desktop- en Server  OS uitvoeringen en Microsoft desktop applicaties, Office 365 oplossingen, Mac OS is een pré
  • Basiskennis van LAN-WAN/VPN/Backup methodieken/MS Azure/Amazon AWS
  • Minimaal MBO4 niveau, afgerond
  • Hebben van certificaten is een pré, maar wij geloven meer in in de praktijk opgedane kennis en “hands-on” mentaliteit

Wat bieden wij

Digi Terra biedt jou een informele werkomgeving waar veel ruimte is voor eigen initiatief, inbreng van ideeën, zelfstandig werken en ontwikkeling van je skills.
Wij willen samen met jou op een positieve en innoverende manier verder bouwen aan het uitbouwen van onze klantenkring en onze klantgerichte en professionele IT dienstverlening steeds weer verbeteren.
Collegialiteit en teamwork zijn van groot belang en de lunch gebruiken we het liefst samen.
Digi Terra biedt je een goed arbeidsvoorwaardenpakket met mogelijkheid voor extra beloning voor bijzondere inbreng en prestaties, opleidingsmogelijkheden, waardering én een goede privé / werkverhouding.
Flexibele werktijden of werkdagen zijn bespreekbaar.

Interesse gewekt ?

Stuur een email met je motivatie en CV naar hrm@digiterra.nl.