Software Licentiebeheer

De uitdaging :

Iedere organisatie beschikt over een verzameling software licenties en software abonnementen die een aanzienlijke waarde vertegenwoordigen.
Steeds meer licenties en contracten zijn virtueel, en worden niet meer op papier geleverd.
U verliest dus snel overzicht op uw investeringen en kunt er niet voor instaan dat u voldoet aan de software licentie bepalingen van de fabrikant.
Digi Terra neemt u het software licentie beheer uit handen.

Wat we voor u doen

Wij leggen de details van uw software licenties en IT contracten vast in onze licentie- en contractbeheer oplossing.
Hierdoor is precies bekend welke licenties u heeft aangekocht, wat de licentie of het contract omvat, wie de leverancier is en wat de looptijd is.
Wij bewaken ook de afloopdata voor u ; hierdoor kunt u een contract of licentie tijdig beëindigen of verlengen.
En we signaleren voor u als er een compliance probleem dreigt te ontstaan, zodat u een kennismaking met de BSA kunt voorkomen.

Besparingen

Door adequaat beheer over uw softwarelicenties en IT contracten te voeren voorkomt u aankoop van verkeerde- of onnodige licenties.
In combinatie met de software licentiekennis die binnen Digi Terra aanwezig is wordt de samenstelling van uw softwarelicenties steeds precies afgestemd op uw gebruik.

Compliance en advies

Als gebruiker van software moet u voldoen aan de licentie bepalingen die de fabrikant voor die software heeft opgesteld.
Software licentie bepalingen zijn complex en er is specialistische kennis nodig om te bepalen welke licentievariant u het best kunt aankopen.
Denk maar eens aan Microsoft Open License, Open Business, koop, huur of abonnement…
En alle verschillen in gebruiksrechten tussen alle varianten…
Digi Terra is uw adviseur voor het kiezen van de juiste software licenties.
En Digi Terra Software licentie beheer maakt het voor u mogelijk om aan software licentie bepalingen te blijven voldoen.
Zonder dat u daaraan zelf tijd hoeft te besteden !
En mocht u een keer onderwerp van een BSA controle worden, dan helpen wij u de rapportage te doen volgens de richtlijnen.

    Meer info of een vrijblijvend adviesgesprek

    Software Licentie- en IT contractbeheer