Nieuwsbrief 09011802

By 9 januari 2018januari 12th, 2018Nieuwsbrief

HP terugroepactie voor HP laptops met een mogelijk brandgevaarlijke batterij


Computerfabrikant HP is een terugroepactie begonnen voor laptops met een mogelijk brandgevaarlijke batterij.
Volgens HP is het “extreem belangrijk” dat klanten controleren of hun batterij in aanmerking komt voor vervanging.


Het probleem :

In januari 2018 heeft HP in samenwerking met verschillende regelgevende overheidsinstanties een wereldwijd vrijwillig veiligheidsprogramma voor terugroeping en vervanging aangekondigd voor batterijen van bepaalde notebookcomputers en mobiele werkstations. Deze batterijen kunnen oververhit raken en brand- en verbrandingsgevaar opleveren voor klanten. Daarom is het extreem belangrijk om te controleren of uw batterij in aanmerking komt.
Dit programma heeft betrekking op batterijen die werden geleverd bij specifieke HP ProBook 64x (G2 en G3), HP ProBook 65x (G2 en G3), HP x360 310 G2, HP ENVY m6, HP Pavilion x360, HP 11 Notebookcomputers en HP ZBook (17 G3, 17 G4 en Studio G3) mobiele werkstations en wereldwijd zijn verkocht tussen december 2015 en december 2017. Deze batterijen zijn verkocht als accessoires of geleverd als vervanging via HP of een door HP geautoriseerde onderdelen leverancier.

Meer informatie : https://batteryprogram687.ext.hp.com/nl-NL/Home/ProgramSummary


Wat moet u doen ?
Het is belangrijk dat, als u een apparaat in één van de bovengenoemde modelseries heeft, zsm wordt gecontroleerd of uw batterij gevaarlijk is.

Heeft u een Digi Terra Professional IT Care dienst op het betreffende apparaat ?
Dan neemt een engineer van Digi Terra contact met u op om de diagnose te stellen en te beoordelen of de batterij vervangen moet worden. Wij regelen verder alles voor u.

Heeft u géén Digi Terra Professional IT Care dienst op het betreffende apparaat ?
Dan kunt u contact opnemen met Digi Terra voor assistentie, of u kunt de diagnose zelf proberen stellen stellen met de volgende tool :
https://batteryprogram687.ext.hp.com/nl-NL/Home/Validation


Meer info ?
Heeft u vragen over deze informatie, of wilt u weten hoe Digi Terra u kan helpen met voorkomen van Ransomware en malware besmettingen en het optimaliseren van uw IT ?
Neem dan kontakt op met Digi Terra op 070 427 68 68 of klik hier.